Tillbaka

Levin modell 27

Tillverkningsår: 1945

Fakta ut katalogen 1946:
Helt ny orkestermodell i storlek 51x42 cm
. Handsnidat lock av gran. Sidorna och den vackert välvda baksidan är av mahogny. Mahognyhals med T-formad förstärkning av duraluminium. Greppbräda av valnöt. Helt polerad i mörkbrun färg med guldgul schattering (sunburst) på lock, botten och sidor. Halsen i naturfärg. Kraftiga celluloidinlägg och förnicklade metalldelar förhöja instrumentets utseende. Tonen i denna gitarr är stor och jämn. Lämplig för både solo och orkester. 10 års garanti. Pris 350:-

Gitarren var mycket sprucken på locket och halsen var krokig. Alla metalldelar var alldeles gråa av oxider osv. Greppbrädan var så igengeggad att den var som lackerad, typ Rickenbacker. Så blank var den. Det tog lång tid med stålull att få rent den.

Allt plockades bort från gitarren. Sprickorna i locket lagades i flera omgångar med hudlim. Stämmisarna pockades isär och smordes upp och polerades liksom alla metalldelar.

Halsen värmdes upp med en värmeapparat för halsar och böjdes bakåt. Det blev ganska bra. Greppbrädan smordes in med lemon-oil.

Gitarren rengjordes ordentligt och strängades på med Elixir Phosphor-Bronze .012. Den lät fantastiskt bra och är ganska lättspelad.